Strategii păcănele și aparate – Top sfaturi cum să câștigi

Ai dat vreodată de siteuri scam ce ți-au prezentat strategii secrete de a păcăli aparatele și a câștiga o grămadă de bani? Ei bine, acest articol nu va conține nimic în genul. Păcănelele nu pot fi bătute pe termen lung sub absolut nicio formă.

Cele mai utile strategii pentru jocurile ca la aparate te ajută, de fapt, să găsești balanța între următorii factori:

 • Șansa de câștig.
 • Dimensiunea câștigului.
 • Costul pariului.
 • Emoții.
 • Timpul de joc.

Orice jucător caută ceva diferit, fapt pentru care nu există o strategie ideală ce se potrivește tuturor. În acest articol îți voi prezenta strategiile mele, fiecare dintre ele fiind adecvată diferitelor tipuri de jucători. Depinde de tine să vezi care ți se potrivește cel mai bine.

Înainte de toate, este foarte important să înțelegi conceptul de RTP (return to player – rata de rambursare a câștigurilor) și variație, explicate în articolul Cum funcționează păcănelele.

La prima vedere, sloturile online par un joc 100% de noroc. Nu doar că par, ci sunt, cel puțin atunci când vorbim de o singură rundă sau rotire. Însă, asta nu înseamnă că nu îți poți influența șansele folosind strategia de pariu corectă și alegând cele mai bine jocuri.

Iată o listă de factori ce determină strategia ta de pariu pentru sloturi:

 • Dimensiunea pariului
 • Decizia când să te oprești
 • Alegerea unui joc / slot
 • Decizia când să folosești funcția de gamble (pariu pe dublu sau nimic)
 • Alegerea numărului de linii câștigătoare

În restul acestui articol îți voi prezenta sfaturi despre cum să folosești factorii de mai sus pentru a juca la aparate mai eficient, fie că joci gratis sau pe bani reali la cazinouri online.

Sfaturi de bază pentru Jocuri ca la Aparate / Păcănele

Toate jocurile de cazino, inclusiv păcănelele, sunt dezavantajoase pentru un jucător. Rata de rambursare (RTP) a câștigurilor este mai mică de 100% și favorizează astfel cazinourile. Tocmai din această cauză ai nevoie de noroc, fapt pentru care o volatilitate mai mare este în general mai bună pentru tine.

Dă-mi voie să-ți explic: în jocurile cu volatilitate mică, rezultatele sunt, odată cu timpul, mai apropriate de așteptări, care sunt sub 100%. În mod contrar, în jocurile cu volatilitate mare, vei pierde bani pe termen lung, dar ai șansă să câștigi o sumă foarte mare de bani, datorită volatilității ridicate.

Dintr-o altă perspectivă, poți câștiga aceeași sumă de bani plasând pariuri mai mici. Dacă vei plasa pariuri mici cu volatilitate ridicată, vei pierde mai puțin pe termen lung, în timp ce îți vei menține o șansă de a câștiga mult.

Tocmai din această cauză sfaturile și strategiile mele pentru sloturi se bazează pe creșterea volatilității, în timp ce luăm în calcul RTP-ul fiecărui joc (rata de rambursare a pariurilor).

Sfatul 1 – Evită tipurile de pariu ce reduc RTP-ul

Majoritatea păcănelelor online au același RTP pentru toate tipurile de pariuri. Cu toate acestea, unele sloturi ce provin din aparatele mecanice fizice oferă un dezavantaj ridicat anumitor tipuri de pariuri. În acest caz, întotdeauna să alegi tipul de pariu ce nu oferă vreun dezavantaj. Voi folosi două exemple pentru a demonstra acest lucru.

Exemplul 1: pariul pe 3 linii câștigătoare costă 2 LEI și pariul pe 1 linie câștigătoare costă 1 LEU. Este evident că pariul pe o singură linie vine cu un dezavantaj enorm, iar RTP-ul este extrem de mic. Astfel, este întotdeauna mai benefic să mergi pe pariul de 2 LEI.

Exemplul 2: Pariurile full deblochează bonusurile ce îți dublează câștigurile pentru 3 simboluri jocker. Jocurile fără acest tip de opțiuni probabil nu vor avea un RTP foarte atractiv. Astfel, ori este mai bine să alegi alt joc, ori vei juca un pariu full cu cel mai mare RTP.

Sfatul 2: Folosește opțiunea de gambling pentru a regla volatilitatea

Opțiunea de gambling (pariu dublu sau nimic pe roșu/negru) îți oferă șansa să îți dublezi câștigurile cu o șansă de 50%. În unele păcănele (precum cele de la Novomatic) poți să faci asta de mai multe ori la rând. Această opțiune va crește volatilitatea jocului extrem de mult. Dintr-o perspectivă pe termen lung, ceea ce faci este să schimbi multe câștiguri mici pentru un număr mai mic de câștiguri, dar mai mari în valoare.

Spre exemplu, dacă nu folosești opțiunea de dublu sau nimic, poți câștiga de 40 de ori, câte 1 LEU de fiecare dată. Dacă ai fi folosit opțiunea de dublu sau nimic până la 3 ori, ai putea câștiga de 5 ori 8 LEI de fiecare dată. Câștigul pe termen lung este același, dar câștigurile individuale sunt mai mari, iar astfel te opți opri din joc când ai ieșit pe plus.

Dacă obiectivul tău este sâ câștigi mult, opțiunea de gambling este exact ce ai nevoie. Este predictibilă și ușor de stimulat și o folosesc în mai toate strategiile de sloturi pe care mă bazez.

Sfatul 3: Redu numărul de linii câștigătoare pentru a crește volatilitatea

Știai că, dacă îți setezi jocul să aibă o singură linie câștigătoare în loc de 10, cel mai probabil vei avea de la 5 la 10 ori mai multă volatilitate în acel joc?

Dacă pariezi 2 LEI pe o singură linie, câștigul tău în medie va fi mult mai mare (și mai rar) decât dacă pariezi 0.20 LEI pe 10 linii. Atunci când pariezi pe 10 linii în același timp, câștigurile potențiale sunt de 10 ori mai mici. În majoritatea păcănelelor nimerești o combinație câștigătoare doar pe o parte din 10 linii, deci câștigurile medii sunt de asemenea mai mici.

De notat faptul că acest truc nu poate fi folosit de high rolleri, deoarece există restricții cu privire la dimensiunea maximă a unui pariu.

Dacă ești genul de jucător care nu pariază mai mult de 2 LEI pe o singură rundă, această sfat este esențial de luat în calcul pentru strategiile tale de joc.

Top strategii testate de mine pentru sloturi

Ajungem și la partea mea favorită din tot siteul, strategii practice pentru sloturi. Matematica păcănelelor este o pasiune de a mea, iar strategiile de mai jos nu le vei găsi în altă parte, decât dacă alte siteuri mi-au copiat ideile. Am testat fiecare dintre ele folosind un simulator și decompilând cele mai populare păcănele.

Strategia „Jucător inteligent” – joacă și pariază doar până la câștigul dorit

Această strategie se bazează pe o volatilitate variabilă, un RTP al sloturilor de peste 96% și un timp flexibil de joc. Ea se bazează în principal pe funcția de gamble ce îți oferă șansa să-ți dublezi câștigurile cu o șansă de 50%.

Ideea principală este următoarea: te joci cu pariuri mici. Atunci când ai nimerit o combinație câștigătoare, încerci să dublezi câștigul folosind butonul de gamble. Continui să dublezi fiecare câștig până fie pierzi pariul pe o rundă, fie până ce câștigi o sumă mai mare cu care ești satisfăcut și te poți opri din joc.

Această strategie îmi place cel mai mult, deoarece are un RTP foarte mare și îți oferă flexibilitatea de a alege câți bani ai dori să câștigi (realistic vorbind) și cât timp ai putea să te joci în funcție de buget.

Iată cum să aplici această strategie pas cu pas:

1. Alege un joc care să aibă funcția de gamble (pariu pentru dublu sau nimic).

2. Decide cât timp ai dori să joci. Împarte acest timp pe timpul mediu de joc al unei runde, iar astfel vei obține numărul aproximativ de runde pe care să le joci.

Exemplu: dacă vrei să joci o oră, asta înseamnă 60 * 60 = 3600 secunde. Dacă o rundă/rotire durează 4 secunde, atunci vei vrea să joci 3600 / 4 = 900 runde.

3. Decide bugetul și împarte-le la numărul de runde ce ți-a ieșit în pasul anterior. Dacă bugetul tău este de 100 LEI, atunci 200 LEI / 900 = 0.22 LEI. Pariul tău pentru fiecare rundă va fi astfel de 0.20 LEI.

4. Decide ce sumă vrei să câștigi. Ține minte acest număr și scrie-l pe o foaie.

5. Începe să te joci și să rotești cu un pariul ales (0.20 LEI în exemplul nostru).

6. Dacă nimerești o combinație câștigătoare, folosește funcția de gamble. Dublează până ce:

– Ai câștigat destul. Dă cash out, oprește-te din jucat și bucură-te de câștiguri.
– Pierzi runda.
– Jocul nu îți mai dă voie să folosești funcția de gamble.

7. Unele jocuri îți restricționează de câte ori poți să pariezi pentru dublu sau nimic. Dacă la final ai o sumă mai mică decât ai dorit să câștigi, va trebui să joci undeva cu o volatilitate la fel de ridicată. Opțiunile sunt fie să iei acea sumă de bani și să pariezi la ruletă, fie să o pariezi tot la păcănele, dar pe o singură rundă. Dacă câștigi, mergi înapoi la punctul 6.

Câteva sfaturi adiționale:

 • Dacă jocul ales de tine are restricții cu privire la numărul maxim de câte ori poți da gamble, îți recomand să crești volatilitatea prin a configura o singură linie câștigătoare. Astfel, vei evita acele câștiguri mici ce nu îți vor da voie să le dublezi până să ajungi la suma de bani dorită.
 • Dacă bugetul tău este extrem de mic, poți să joci cu o singură linie câștigătoare chiar și cu 0.1 LEI. Prin această strategie și cu puțin noroc, poți câștiga mult și cu bani puțini.
 • Jocurile ca la aparate nu sunt o cursă. Poți să joci mai rapid cu o sume mai mici sau poți să te bucuri de fiecare rotire mai mult și să joci cu sume mai mari. Depinde de tine.

Strategia Martingale Inversat

Martingale Inversate este o strategie bună dacă păcănelele tale preferate nu au funcția de gamble. Cel mai probabil ai auzit de strategia la ruletă numită Martingale. Ei bine, Martingale Inversate face exact opusul.

Strategia clasică Martingale sugerează că ar trebui să îți dublezi pariurile după fiecare pierdere, în ideea că atunci când vei câștiga vei recupera banii tuturor pariurilor anterioare. Realitatea este faptul că pariurile tale cresc exponențial și ajungi să riști tot bugeutl tău doar pentru a recupera pariul inițial. Mai devreme sau mai târziu, vei ajunge să pirezi toți banii folosind Martingale.

Ideea principală a strategiei Martingale Inversat este să joci cu pariuri mici la început, apoi să pariezi tot câștigul în runda următoare, până ce câștigi îndeajuns de mult încât să te poți opri. Este același principiu ca la strategia anterioară, doar că ne creștem singuri pariurile în loc să folosim funcția de gamble.

Exemplu: începi cu 100 LEI și un pariu inițial de 0.1 LEI. După 15 runde pierdute, câștigi să spunem 4.41 LEI. Runda următoare trebuie să pariezi câștigul respectiv, în acest caz 4.40 LEI (sau 4 LEI dacă vrei să rotunjezi pariul). Dacă pierzi, continui cu pariul inițial. Dacă câștigi apoi, să zicem, 35 LEI, vei continua cu o rundă de 35 LEI. Dacă pierzi iar, revii la pariul inițial de 0.1 LEI pe rotire.