Trucuri aparate – poți să păcălești păcănelele?

Păcănelele realizate de producătorii de renume pe baza unui Generator de numere aleatorii (RNG) sunt teoretic imposibil de bătut. În realitate, au existat multe cazuri în care jucătorii au reușit să păcălească aparatele și să primească câștiguri mult mai mari decât ar fi sperat cazinourile. Problema este că mai toți jucătorii care au făcut asta au folosit metode ilegale, ceea ce reprezintă o infracțiune și atrage consecințele necesare.

Cele mai mari înșelăciuni la păcănele au de a face cu manipularea hardware-ului și/sau folosirea de unelte speciale pentru a păcăli aparatul și a face bani. Acestea pot fi folosite doar în cazinouri fizice.

Monezi false

Cea mai simplă înșelătorie este să folosești monezi false sau orice alt token sau obiect fizic ce poate fi înregistrat de un aparat mecanic ca formă de plată. Dacă poți să creezi ceva ce aparatul crede că este o monedă, poți să faci bani. Bineînțeles, costul de a crea o monedă falsă sau un obiect asemănător trebuie să fie mai mic decât valoarea monedei în joc. Altfel, nu ai face niciun profit.

Există un caz faimos despre un bărbat ce a reușit să folosească această tehnică cu succes. Louis Colavecchio este un cetățean american, falsificator, poreclit „Monedă”. El și asociații lui au reușit să fabrice un număr mare de monezi false și tokenuri pentru a face bani în cazinourile din Atlantic City și Connecticut. El a fost prins la un moment dat și a devenit celebru mai târziu, când canalul de televiziune The History Channel a făcut un documentar despre el.

Yo-Yo / Monezi pe o sfoară

Dacă te-ai jucat vreodată cu un Yo-Yo, știi că el se duce în jos și în sus dacă știi să îl folosești. Cam asta face și o monedă atașată de o sfoară. Ea este introdusă în aparatul mecanic până la momentul în care aparatul o înregistrează și îți dă voie să începi jocul. Apoi, ea este scoasă și pusă din nou.

Această tehnică este asemănătoare cu monezile false, doar că nu trebuie să te ocupi de producerea lor la scară largă. Cu o monedă pe o sfoară, oricine ar putea încerca să păcălească un cazino. Bineînțeles, nu oricine poate face asta, deoarece atrage atenția celor din jur, și nu oricine o poate face cu succes.

Umerașe

Acest truc a fost folosit pe aparatele mai vechi, care oferă monezi direct din aparat atunci când un jucător câștigă. Ele au un numărător mecanic ce decide câte monezi trebuie să iasă din mașină pentru a plăti exact suma câștigată de jucător.

Astfel, un umeraș (sau un obiect similar ca formă și dimensiune) era introdus în zona unde se afla numărătorul mecanic, ce îi afecta precizia. Asta însemna că păcănelele plăteau mai mult decât ar fi trebuit, ceea ce făcea jucatul mai profitabil pe termen lung.